Het hart van de Nederlandse topsport kiest voor schaalbare bandbreedte.

14 JANUARI 2021

Klant aan het woord:
Sportcentrum Papendal

Met ruim 550 topsporters die gebruik maken van haar faciliteiten, waarvan 400 op dagelijkse basis, mag Sportcentrum Papendal zich het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland noemen. Het sportcentrum is een dochterorganisatie van NOC*NSF en bestaat uit drie afdelingen: het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO), Papendal Vastgoed en het Topsportrestaurant. Al deze afdelingen dragen bij aan het zo optimaal mogelijk faciliteren van de topsporters die op Papendal trainen, wonen en studeren. Daarnaast is Papendal de thuishaven voor een groot aantal sportgerelateerde organisaties. Voor de bedrijfsvoering van al deze afdelingen vertrouwt Papendal al ruim 10 jaar op de snelle en veilige dark fiber glasvezelverbindingen van TReNT.

Trainen, wonen en studeren op één locatie

Sportcentrum Papendal is hét kloppende hart van de Nederlandse topsport. Van atletiek tot BMX. Van judo tot, jawel, snowboarden. Papendal kent veel verschillende sporten. Het sportcentrum biedt naast de topsportfaciliteiten ook woonruimte aan ruim 200 inwonende sporters. Iedere sporter heeft een eigen privé kamer om te wonen, studeren of te ontspannen. Een stabiele internetverbinding is dan ook cruciaal voor de jongeren i.v.m. het volgen van (online) onderwijs / maken van huiswerk. En natuurlijk om na een dag intensief trainen zonder vertraging te kunnen gamen als de nodige ontspanning.

Ook beschikt Papendal over het Sport Business Center: een kantoorlocatie waar 35 (sport)organisaties zich gevestigd hebben. Tot slot beschikt Papendal over een eigen Topsportrestaurant met kassasysteem en een hotel en congresscentrum waar ook grootschalige evenementen plaats vinden.

"Al met al zitten wij met meerdere gebruikers op het terrein die wij allemaal optimaal willen faciliteren”, vertelt Rob Klijnhout, Teamleider Techniek en Onderhoud. "Onze IT-behoefte is zeer divers en vraagt dan ook om grote betrouwbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid van de externe netwerkverbindingen. TReNT zorgt daarvoor."

 

"We hebben destijds voor dark fiber gekozen omdat we aan de vooravond stonden om de cloud in te gaan. Dark fiber ondersteunt ons daar in."
door Rob Klijnhout


Het volgen van onderwijs is erg belangrijk voor de topsporters. Want er komt een moment dat je topsportcarrière voorbij is. Papendal werkt daarom samen met diverse onderwijsinstellingen en beschikt over het Sport- en Onderwijsgebouw. Hier wordt een aantal sportgerelateerde opleidingen aangeboden door o.a. de HAN. Dit gebouw is door TReNT voorzien van een glasvezelverbinding. Ook het oefencomplex van Vitesse (op Papendal) heeft een glasvezelaansluiting van TReNT.

Voor de corporate applicaties en de opslag van de bedrijfsdata maakt Papendal sinds 2010 gebruik van een dark fiber-verbinding tussen het Sportcentrum en datacenter Dataplace in Arnhem. Afgelopen jaar heeft het Sportcentrum haar contract verlengd voor de aankomende drie jaar.

Meer weten over Sportcentrum Papendal? Kijk dan op: papendal.nl

Succesverhaal - Sportcentrum Papendal - TReNT Glasvezel

Lees het hele verhaal

Meer succesverhalen? Lees dan ook:

Het succesverhaal van Van Raam

Contact

Is connectiviteit ook voor uw organisatie cruciaal?

Ontdek hoe onze connectiviteit bijdraagt aan het oplossen van de uitdagingen in uw sector.