"Met een dark fiberoplossing van TReNT ben je eigen baas over de glasvezel"

27 AUGUSTUS 2019

Klant aan het woord: Nedap

Nedap is een Nederlandse, sinds 1947 beursgenoteerde, onderneming en actief op het gebied van innovatieve producten (ontwikkeling en productie). Het hoofdkantoor is gevestigd te Groenlo. Verder zijn er ook dochtervestigingen in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Spanje. In totaal biedt Nedap werk aan zo’n 650 medewerkers. Nedap richt zich op het ontwikkelen en leveren van innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van security en elektronische besturingen alsmede automatisering-, beheer- en informatiesystemen voor organisaties.

Veilige en snelle verbindingen tussen de locaties

“Sinds 2007 heeft Nedap een glasvezelverbinding van TReNT,” vertelt Tom Schneider, verantwoordelijk voor het netwerkbeheer bij Nedap. “We hebben destijds bewust gekozen voor een dark fiber oplossing (onbelichte glasvezel) tussen de hoofdlocatie Groenlo en een datacenter in Enschede.

Door dataconsolidatie in Groenlo ontstond de behoefte aan een tweede verbinding naar een internetknooppunt. Om niet afhankelijk te zijn van één leverancier (risicospreiding) gecombineerd met de visie van mogelijkheden tot uitwijk, was een dark fiber oplossing voor Nedap de enige juiste. TReNT bood hiervoor een ideale oplossing: een fysiek gescheiden tracé naar een datacenter in Enschede en een inkoppeling op de digitale marktplaats NDIX. Zodoende kunnen alle locaties van Nedap middels een VPN verbinding simpel contact maken met de centrale servers in Groenlo.

 

"Met een dark fiber oplossing van TReNT ben je eigen baas over de glasvezel."

 

Een eigen verbinding

Aangezien Nedap in Neede een nieuwe productielocatie in gebruik heeft genomen werd ook deze locatie in het nieuwe ultrasnelle bedrijfsnetwerk opgenomen. “Via remote-office merken medewerkers niet dat alle apparatuur in Groenlo is ondergebracht.” Met behulp van standaard apparatuur kan Nedap eenvoudig een upgrade van haar netwerk realiseren, zonder derden in te schakelen en een meerprijs te moeten betalen.

 

4 redenen waarom Nedap voor TReNT Glasvezel heeft gekozen:

  • dataconsolidatie
  • keuzevrijheid bij upgrading netwerk
  • risicospreiding voor internetaansluiting
  • meedenken in een oplossing voor Nedap

 

Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

TReNT Glasvezel exploiteert sinds 1999 hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk bieden wij bedrijven, overheden en non-profit organisaties een toekomstvaste, slimme en open infrastructuur. Wij beschikken over een dekkend en fijnmazig (regionaal) netwerk van ruim 4.000 kilometer. Dark fiber van TReNT is de juiste oplossing voor uw veeleisende toepassingen. Wij bieden onze klanten een ononderbroken, ongedeelde en daardoor veilige verbinding zonder actieve apparatuur. U verzorgt zelf het optische signaal over de glasvezelverbinding en bepaalt daarmee zelf de bandbreedte. U – en niemand anders – behoudt de regie over uw eigen dark fiber verbinding(en). Dit is ideaal wanneer u veel dataverkeer afwikkelt tussen twee of meerder locaties. Dat kunnen de locaties van uw organisatie zijn, maar ook tussen uw locatie(s) en een datacenter. Naast dark fiber leveren wij ook NDIX-aansluitingen. Met een aansluiting op hun digitale marktplaats krijgt u toegang tot meer dan 100 ICT-dienstaanbieders. U kiest zelf welke ICT-diensten (internet, telefonie, beveiligingsdiensten en clouddiensten) u bij welke aanbieder wilt afnemen.

NedapFront

Lees het hele verhaal

Meer succesverhalen? Lees dan ook:

Het succesverhaal van Remeha

Contact

Meer weten over betrouwbare glasvezelverbindingen?

Wij helpen u graag verder.