Live sessie met musici in de VS dankzij dark fiber van TReNT.

9 MAART 2021

Klant aan het woord: 
Metropool

Metropool in Hengelo en Enschede vormen samen letterlijk en figuurlijk hét poppodium van Twente en omstreken. Meerdere zalen, oefenruimtes voor aanstormende talenten, horeca; kortom een dynamische omgeving waar een geëngageerde club dagelijks druk doende is om artiesten te contracteren, optredens voor te bereiden en te zorgen dat de techniek perfect in orde is. Een omgeving ook waar goede dataverbindingen onontbeerlijk zijn. En steeds belangrijker worden, voorspelt Michiel Toenink.

 

Begonnen in 1988 in het voormalige pand van jongerencentrum Babylon kreeg Metropool tien jaar geleden een waardig onderdak: bij het NS-station in Hengelo is de poptempel nog steeds een iconische landmark. Michiel Toenink is operationeel manager bij Metropool dat sedert twee jaar ook in Enschede, nadat Atak daar ophield te bestaan, de programmering doet. En bovendien zijn er dan nog de concerten in het openluchttheater in Hertme. “We organiseren zo’n vierhonderd concerten per jaar”, vertelt Toenink. “En komend jaar hopen we meer dan 100.000 bezoekers te krijgen.”

 

Dynamische omgeving

Daarvoor is een stevige organisatie nodig. Er zijn 25 vaste medewerkers en een kleine 45 freelancers voor speciale klussen, zoals theatertechniek en beveiliging. En dan zijn er nog de circa 250 vrijwilligers. Geen overbodige luxe, want naast de optredens zijn er ook nog eens zestien oefenruimtes waar de nieuwe Springsteen, Martin Garrix of Ilse de Lange wordt geboren. Het is al met al een dynamische omgeving, zegt Michiel Toenink. “Zie het als een grote muziekfamilie. Een familie waar iedereen elkaar helpt. Dat moet ook: we bieden het publiek een avondje uit, een beleving, gastvrij zijn. Ja, ook voor de artiesten. Zij moeten het hier prettig vinden en dan moet je een beetje met ze meebewegen.”

 

Klaar voor de toekomst

Toen in 2009 het ‘nieuwe’ Metropool werd geopend, was er al dark fiber van TReNT. Een vooruitziende blik, aldus Toenink. “Men vond dat we klaar moesten zijn voor de toekomst. Dus bandbreedte én de techniek van de toekomst.” De keuze voor TReNT is bewust gemaakt, vervolgt hij. “We wilden een snelweg hebben waar we zelf konden bepalen wat er overheen gaat. Dat werkt prima.” In de toekomst zal die bandbreedte nog belangrijker  worden: “We werken samen met ROC, ArtEZ en andere organisaties die talenten naar een hoger niveau helpen. Je ziet steeds vaker sessions via een livestream. Dat kunnen dan mixed sessions zijn met bijvoorbeeld musici die in een studio in de Verenigde Staten spelen. Daarmee ga je dan samen muziek maken. Dat kun je alleen doen dankzij glasvezel.”


Betrouwbare partner

Voor Metropool is TReNT niet alleen een belangrijke schakel, maar ook een betrouwbare partner, besluit Toenink. “Storingen, daar denken we niet over na. En als er al een keer iets is wordt het  ‘gloepens snel’ opgelost.” 

95ugaeala0b11fb-sol3aa

Lees het hele verhaal

Meer succesverhalen? Lees dan ook:

Het succesverhaal van Sportcentrum Papendal

Contact

Is connectiviteit ook voor uw organisatie cruciaal?

Ontdek hoe onze connectiviteit bijdraagt aan het oplossen van de uitdagingen in uw sector.