Met de juiste netwerkconnecties naar de cloud.

11 JULI 2019

Klant aan het woord: Fundaments

Als het fundament goed staat, kun je er alles op bouwen. Dat is de overtuiging van Fundaments uit Enschede. Als Infrastructure as a Service-provider biedt Fundaments de ideale basis waarop haar partners de perfecte cloud kunnen bouwen. Maar zonder de juiste verbindingen kom je niet in de cloud. Het is tenslotte de connectiviteit die ervoor zorgt dat de data op de juiste plek komt.

Daarom heeft Fundaments een eigen netwerk en hebben zij directe koppelingen met verschillende datacenters en diverse transitpartijen door heel Nederland. Op die manier houdt Fundaments maximale controle over de bereikbaarheid van haar productieomgevingen. Tussen al die locaties is een redundante ontsluiting gerealiseerd. TReNT verzorgt de volledig redundante ring tussen hun datacenters in Hengelo en Enschede en tussen hun hoofdlocatie en het datacenter in Enschede. Hierdoor kunnen zij altijd zorgdragen voor voldoende capaciteit en bereikbaarheid.

 

Een eigen verbinding

“Sinds 2010 heeft Fundaments een glasvezelverbinding van TReNT”, vertelt Jeroen Tekelenburg, CFO bij Fundaments. “Wij hebben destijds bewust gekozen voor een dark fiber oplossing (onbelichte glasvezel). Wij wilden namelijk graag zelf de controle over de verbinding hebben. TReNT was op dat moment de enige (en nog steeds) in de regio die dark fiber leverde op een fijnmazig netwerk. Daar zijn zij ook echt uniek in. Waar andere glasvezelleveranciers zoveel mogelijk klanten over één glasvezel laten gaan, krijg je bij TReNT je eigen verbinding.”

 

“Zowel Fundaments als TReNT is gespecialiseerd in één onderdeel van het hele bouwpakket waardoor beide partijen hier in kunnen schitteren. Dat maakt beide ondernemingen uniek.” 

Jeroen Tekelenburg
Managing Director

 

Complete controle

“Wij zijn een technische club, dus wij wilden ook zelf onze VLANs uit het datacenter hier naar kantoor halen. En dat lukt je niet met een simpele ethernetverbinding. Voor de overstap naar TReNT gebruikten wij een verbinding van een grote telecomprovider. Alleen toen liepen wij tegen het probleem aan dat die een limiet had in het aantal MAC-adressen per VLAN. Daar kwamen wij niet mee weg. Vooral omdat wij bepaalde zaken die wij voorheen in het datacenter lieten draaien, nu op locatie hebben. Dan wil je ook dat het lijkt alsof het in een datacenter ligt. Een ander groot voordeel van dark fiber is dat de capaciteit onbeperkt is. Momenteel hebben wij onze verbinding naar kantoor ingericht op 10 Gig/s, gewoon omdat het kan! Dark fiber van TReNT is dus het fundament onder onze verdere netwerkconnectiviteit zonder dat wij in beperkingen hoeven te denken.”

Kwaliteit en snelheid

“Het is dus echt vanwege de mogelijkheden die dark fiber ons biedt dat wij voor TReNT hebben gekozen”, vertelt Tekelenburg. Een ander belangrijk aspect, is de regionale aanwezigheid van TReNT: het gaat eigenlijk niet meer om het product maar om de mensen eromheen. Het product is uiteindelijk bij iedere aanbieder hetzelfde. Als het lijntje eenmaal ligt, dan zie je het verschil niet. Dan gaat het juist om de dienstverlening. Bijvoorbeeld als er een storing is of als je een vraag neergelegd bij de ander. “TReNT is een partij waarop wij kunnen rekenen”, geeft Tekelenburg aan. Naast dit regionale aspect dragen de nuchtere, open en transparante werkwijze van TReNT bij aan een goede klant-leverancier relatie. “Vooral omdat wij onszelf herkennen in deze werkwijze.”

Menko - Van Damhuis

Lees het hele verhaal

Meer succesverhalen? Lees dan ook:

Het succesverhaal van Breedband

Contact

Meer weten over onze oplossingen voor de ICT & Telecom?

Wij helpen u graag verder.