Geen internet betekent geen klanten.

19 APRIL 2019

Klant aan het woord: Drukwerkdeal.nl

Als je de naam Drukwerkdeal.nl noemt, gaat er bij (bijna) iedereen wel een lampje branden. Het is een uitzonderlijk succesverhaal. Begonnen als afstudeerproject, binnen een paar jaar een miljoenenbedrijf, om vervolgens te worden gekocht door een nog veel groter miljoenenbedrijf. Maar wat maakt Drukwerkdeal succesvol? Natuurlijk, een efficiënte manier van drukken en goede marketing, maar vooral hun denkwijze: wat wil de klant?

Hun motto is daarom: simpel en snel drukwerk bestellen. Als "online-drukker" is Drukwerkdeal dus gebaat bij een zeer hoge beschikbaarheid van het world-wide-web en een goede automatisering. Wij leveren een belangrijk aandeel in dit verhaal met onze dark fiber glasvezelverbindingen.  

‘We zijn super afhankelijk van onze internetverbinding’, vertelt Koen Roumen, CTO van Drukwerkdeal. 'Daarom waren wij op zoek naar een bedrijfsnetwerk dat super betrouwbaar is en een stevig fundament is voor de toekomst. De door TReNT gerealiseerde oplossing voelt als een verzekering om rustig te gaan slapen.'

Drukwerkdeal.nl: een bekende naam in Nederland. Gestart als afstudeerproject van de twee oprichters in 2005 in een klein pandje in Rijssen. Sindsdien heeft het bedrijf een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en vandaag de dag telt de onderneming meer dan 350 werknemers, verdeeld over vier vestigingen: drie in Deventer en één in Antwerpen. Het geheim van het succes van Drukwerkdeal? Via internet als betrouwbare Europese leverancier de markt voor drukwerk veroveren. Dit alles door een persoonlijke klantbenadering en een concurrerend prijskaartje. Simpel gezegd: massa drukwerk inkopen en goedkoop doorverkopen. De website van Drukwerkdeal is dermate laagdrempelig ingericht dat ook leken daar goed mee uit de voeten kunnen.

 

Super afhankelijk van internetverbinding

Als “online-drukker” is Drukwerkdeal gebaat bij een zeer hoge beschikbaarheid van het world-wide-web. “We zijn super afhankelijk van onze internetverbinding”, vertelt Koen Roumen, CTO van Drukwerkdeal. Toen in 2012 de tijd rijp was een extra (productie)locatie in de lucht te brengen en internet nog belangrijker werd, adviseerde de voormalig IT-partner van Drukwerkdeal in zee te gaan met TReNT. Dit vanwege hun zeer stabiele & snelle glasvezelnetwerk met hoogwaardige SLA. En nog belangrijker, hun ervaring met TReNT als uitermate betrouwbare partner, waar maatwerk en klantvriendelijkheid voorop staan. Om de connectiviteit tussen het bestaande en het nieuwe pand te borgen werd in eerste instantie op beide daken een “schotel” geplaatst (kosteneffectieve straalverbinding).

 

Bedrijfszekerheid met - dark fiber - ringverbinding

Wegens gestage groei werd het wederom tijd voor uitbreiding; de ingebruikname van een 2e productielocatie was een feit (derde pand in Deventer). Aangezien ICT alle facetten van de onderneming raakt, wordt “CONNECTIVITEIT” met hoofdletters geschreven. De eisen aan het bedrijfsnetwerk “van de toekomst” (hoge capaciteit, beschikbaarheid, stabiliteit en flexibiliteit) heeft TReNT met haar fijnmazige netwerk perfect ingevuld; de realisatie van een volledig redundante dark fiber ring; een bedrijfsnetwerk dat geheel onder controle staat van “TReNT levert ons een stabiele verbinding met de beloofde bandbreedte” Koen Roumen CTO 02 Klanten aan het woord Drukwerkdeal door de inzet van eigen actieve apparatuur (schaalbaarheid, “shapen” digitaal verkeer). Naast de genoemde dark fiber ring tussen eigen locaties heeft TReNT ook invulling gegeven aan de eis van Drukwerkdeal haar klanten te allen tijde toegang te bieden tot haar digitale product catalogus (configuration & delivery tool):

  • zeer snelle ethernetverbindingen van een tweetal locaties van Drukwerkdeal naar geografisch meer dan 20 kilometer van elkaar gescheiden “opstappunten internet”
  • automatisch omrouteren van digitaal verkeer via “opstappunten internet”

 

De samenwerking

Koen Roumen: ‘het gerealiseerde bedrijfsnetwerk is super betrouwbaar, een stevig fundament voor de toekomst. Terugkijkend op het project vallen me een paar zaken op: • laagdrempelig sparren met betrokken en zeer deskundige ICT partners (Brunel en TReNT), waarbij het bedrijfsbelang van Drukwerkdeal altijd voorop heeft gestaan • korte communicatielijnen met vaste aanspreekpunten, zowel in de fase van netwerkontwerp als in de uitvoering • snelheid in de realisatie van het fysieke netwerk (WAN), waarmee onze locaties vlot in de lucht konden worden gebracht

“Een mooi voorbeeld van de eendrachtige samenwerking met TReNT was het operationeel maken van onze productielocatie aan de Duisburgstraat; daar stond veel druk op. Om de vaart erin te houden hebben we onderling besloten tot een gefaseerde glasvezelaansluiting: eerst het pand enkelvoudig aansluiten, daarna de redundante verbinding opleveren. Helaas konden we voor beide verbindingen niet om een graafvergunning van de gemeente heen. Daarmee hadden we relatief veel “tijdverlies”. Op basis van een kort “een-tweetje” tussen (de aannemer van) TReNT (vergunningaanvraag met beoogd glasvezeltracé) en het opschakelen van de verantwoordelijke wethouder (contact Drukwerkdeal) hebben we meerdere werkweken tijdwinst geboekt!”

 

In Antwerpen zijn we nog niet zo ver

De dark fiber verbindingen van TReNT zorgen ervoor dat we geen zorgen hoeven te maken over onze dataverbinding, aldus Koen. “Dit in tegenstelling tot onze collega’s in Antwerpen. Daar heeft iedereen een laptop om te “vluchten” naar een internetcafé wanneer de verbinding uitvalt; elke maand wordt er wel een kabel geraakt bij de verbouwing van station Antwerpen.“ Met een glimlach op zijn gezicht: “hopelijk rolt TReNT ook in België snel een netwerk uit. Maar in alle ernst, genoemde situatie heeft wel gemaakt dat we een robuust en betrouwbaar netwerk als dat van TReNT weten te waarderen.”

 

Verbeteren

Is er dan echt alleen maar positief nieuws te melden over de samenwerking met TReNT, vragen we Koen. ”De keuze voor een internetprovider vormde een kleine uitdaging, aangezien het aanbod via de aangesloten internetknooppunten in Deventer en Apeldoorn erg breed is. Maar goed, dat zie ik dan maar als een luxeprobleem.

 

Onderscheidend vermogen TReNT

De door TReNT gerealiseerde oplossing voelt als een verzekering om rustig te gaan slapen, waarbij de “premie” alleszins betaalbaar is, aldus Koen. Waarom Koen rustig slaapt vatten we hieronder nog eens samen: • denken in functionaliteit, conceptuele netwerkoplossingen • korte lijnen, met name “change management” (netwerkaanpassingen) • vaste contactpersonen maken afspraken waar • transparant netwerk (KMZ-file punt-punt geleverde verbindingen) • toekomstvast product: schaalbaar, vrijelijk in te richten netwerk, keuzevrijheid provider(s)

 

Koen Roumen
CTO

 

Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

TReNT Glasvezel exploiteert sinds 1999 hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk bieden wij bedrijven, overheden en non-profit organisaties een toekomstvaste, slimme en open infrastructuur. Wij beschikken over een dekkend en fijnmazig (regionaal) netwerk van ruim 1.900 kilometer. Dark fiber van TReNT is de juiste oplossing voor uw veeleisende toepassingen. Wij bieden onze klanten een ononderbroken, ongedeelde en daardoor veilige verbinding zonder actieve apparatuur. U verzorgt zelf het optische signaal over de glasvezelverbinding en bepaalt daarmee zelf de bandbreedte. U – en niemand anders – behoudt de regie over uw eigen dark fiber verbinding(en). Dit is ideaal wanneer u veel dataverkeer afwikkelt tussen twee of meerder locaties. Dat kunnen de locaties van uw organisatie zijn, maar ook tussen uw locatie(s) en een datacenter. Naast dark fiber leveren wij ook NDIX-aansluitingen. Met een aansluiting op hun digitale marktplaats krijgt u toegang tot meer dan 100 ICT-dienstaanbieders. U kiest zelf welke ICT-diensten (internet, telefonie, beveiligingsdiensten en clouddiensten) u bij welke aanbieder wilt afnemen.

Meer weten over Drukwerkdeal? Kijk dan op: drukwerkdeal.nl

bank-phrom-Tzm3Oyu_6sk-unsplash

Lees het hele verhaal

Meer succesverhalen? Lees dan ook:

Het succesverhaal van ikwilvanmijnautoaf.nl

Contact

Is connectiviteit ook voor uw organisatie cruciaal?

Ontdek hoe onze connectiviteit bijdraagt aan het oplossen van de uitdagingen in uw sector.