Dark fiber borgt continuïteit Burghouwt

8 MEI 2020

Klant aan het woord:
Burghouwt Bouwbeslag

Kris ten Hoedt, ICT-specialist bij groothandel Burghouwt Bouwbeslag, zag de toenemende afhankelijkheid van hun ICT-infrastructuur. “Op de achterkant van een sigarenkistje de orders schrijven zit er niet meer in. Door technologische ontwikkelingen kunnen we niet meer zonder een betrouwbare internetverbinding en dito netwerk. Heeft ons hoofdkantoor geen verbinding? Dan liggen al onze tien vestigingen plat", aldus Kris. Dit tot gevolg dat er hogere eisen aan de beschikbaarheid van onze infrastructuur werden gesteld.” Om de continuïteit te waarborgen, besloot de groothandel zijn ICT-faciliteiten in datacenter Dataplace onder te brengen. TReNT realiseerde een dark fiber verbinding tussen de hoofdvestiging van Burghouwt en het datacenter in Arnhem.

 

Strategische professionaliseringsslag

Burghouwt is een groothandel in bouwbeslag en aanverwante artikelen met tien vestigingen verspreid over Nederland. Van de tien vestigingen is Arnhem de hoofdvestiging, waar ook alle centrale ICT-faciliteiten zich bevinden. Alle medewerkers op alle vestigingen zijn voor 100% afhankelijk van de beschikbaarheid van deze ICT-faciliteiten. Na een aantal langdurige lokale stroomstoringen werd de afhankelijkheid van deze hoofdvestiging nog eens pijnlijk benadrukt. “Tijdens een stroomstoring in Arnhem konden we nog geen schroefje elders in Nederland verkopen”, vertelt Kris. “Om in de toekomst volledig te kunnen vertrouwen op ons ICT-voorzieningen was een strategische professionaliseringsslag nodig. Het besluit om de centrale ICT-omgeving elders onder te brengen was vrij snel genomen. Toch heeft deze ambitie lange tijd in een soort impasse gezeten, waarbij met name kosten, connectiviteit, schaalbaarheid en complexiteit een groot punt van zorg waren.”

 

“We kunnen niet zeggen dat de verbinding ‘even niet werkt'. Alles bij ons gaat online.”
door Kris ten Hoedt

 

“Tijdens onze zoektocht naar een betrouwbare glasvezelleverancier nam bij toeval een medewerker van TReNT contact met ons op. In de eerste gesprekken werd als snel duidelijk wat de mogelijkheden waren ten aanzien van ons vraagstuk. Ook had ik direct het gevoel dat ik met een betrouwbare en serieuze partij aan tafel zat en niet met iemand die op zijn belscript moet terugvallen als je één technische vraag stelt.” Kris vervolgt: “De keuze voor een leverancier gaat ook over vertrouwen. Dat klinkt misschien vreemd uit de mond van een ICT’er, maar je wilt een partij die zegt: ‘ik regel het voor je!’.”

“De keuze voor TReNT en Dataplace was dan ook snel gemaakt: zij boden de juiste oplossing met de juiste financiële condities én de nodige flexibiliteit. De kosten van een ½ rack + dark fiber verbinding zijn nu nauwelijks hoger dan het ‘on-premise’ hebben van de centrale ICT-infrastructuur, maar bieden een continuïteit die je zelf nooit kunt garanderen.

Doordat wij zelf ‘in charge’ zijn van de dark fiber verbinding hebben we veel meer mogelijkheden voor het opschalen van de verbinding tussen de hoofdvestiging en het datacenter. En doordat we nu werken met eigen actieve componenten hebben we de performance van de lijn zelf inzichtelijk. We hoeven bij een storing dus niet meer op allestoringen.nl te kijken.”

xfwxxu7w-bprrb0kxptc0w

 

“Hebben we een nieuw netwerk?”

Met een goede voorbereiding vanuit Burghouwt en het strak managen van het proces en de betrokken leveranciers is het gelukt om de migratie zonder hickups uit te voeren. “We hebben de nieuwe dark fiber verbinding vooraf enige tijd opgenomen in ons netwerk om de performance en betrouwbaarheid te valideren”, vertelt Kris. “Hierdoor kon het eigenlijk niet mis gaan. De daadwerkelijk verhuizing van de ICT-omgeving was meer een fysieke dan een technische uitdaging. ’t Is toch altijd meer en zwaarder dan je denkt. Wij hebben gekozen voor een ‘big bang’ verhuizing in een weekend. Hierdoor hadden wij ca. 6 uur downtijd. Omdat je de core-switches in het datacenter kunt beschouwen als ‘on-premise met een hele lange patchkabel’ hadden we er ook voor kunnen kiezen de componenten 1 voor 1 te verhuizen. Dit had dan met minder downtijd gekund, maar dan wel een veel langere doorlooptijd en langdurig ongemak gekend. Omdat de migratie zo geruisloos ging, hebben collega’s niet eens door dat het serverpark verplaatst is. Ze hebben er geen enkele hinder van ondervonden.”

 

“Continuïteit is voor Burghouwt heel belangrijk.
Met TReNT hebben we meer zekerheid ingekocht.”

door Kris ten Hoedt

 

Stabiel en snel netwerk

“Ons netwerk is sinds de migratie stabiel en snel.” Volgens Kris heeft TReNT zijn meerwaarde getoond. “Ook de samenwerking met TReNT en Dataplace is buitengewoon goed bevallen. Deze twee partijen kennen elkaar en spreken dezelfde taal, waardoor wij hier als eindgebruiker geen zorgen over hadden. Er is dan ook geen woord teveel heen en weer gegaan tussen de partijen. Iedereen wist wat hij moest doen. Ondanks wat perikelen omtrent een bodemonderzoek t.b.v. graafwerkzaamheden werd de dark fiber verbinding van TReNT keurig op tijd opgeleverd, compleet getest en gepatched naar ons rack in het datacenter.” Kris: “TReNT heeft zijn beloftes waargemaakt en met onze nieuwe zakelijke glasvezelverbinding kunnen wij zonder problemen inspelen op alle toekomstige (technologische) ontwikkelingen.”

Meer weten over groothandel Burghouwt Bouwbeslag: www.burghouwt.nl

naamloos.png-1

Lees het hele verhaal

Meer succesverhalen? Lees dan ook:

Het succesverhaal van Remeha

Contact

Ewout-Naafs-1
Is connectiviteit ook voor uw organisatie cruciaal?

Ontdek hoe onze connectiviteit bijdraagt aan het oplossen van de uitdagingen in de industrie sector.