10 JANUARI 2021

Klant aan het woord: Breedband

“Kabels zijn een middel maar geen doel op zich. Die overtuiging is er ook bij TReNT. Het gaat namelijk om de dienstverlening die je levert”, aldus Dave Aaldering van de Arnhemse internet-serviceprovider Breedband. Eigenhandig bouwde Aaldering een glasvezelnetwerk op in en rond Arnhem voor de zakelijke en institutionele markt. Daarbuiten is TReNT zijn favoriete partner.

Dave Aaldering laat er geen enkele twijfel over bestaan: “TReNT is een collegiale relatie. Kijk, de telecombedrijven zijn van oudsher eigenlijk monopolisten en dat monopolistische gedrag zie je nog altijd terug. Ze spelen landjepik en gunnen elkaar het licht in de kabel niet. Met TReNT is het anders. Daar is het altijd: hoe kunnen we samen werken en samen winnen. Ik denk dat het ook de regio is: het Twentse noaberschap, de gemoedelijkheid.”

 

Gezamenlijke kennis 

Aaldering heeft met zijn team een stevige klantenkring opgebouwd. Waar zijn glasvezelnetwerk niet ligt, heeft hij in TReNT een preferred supplier gevonden. En daarbij maakt niet de kabel die door de muur gaat het verschil. “Het zijn de mensen, die maken dat het werkt. Zij brengen jou als klant, als opdrachtgever en als organisatie verder. En wil je dat goed doen, dan moet je als aanbieders elkaar niet de vliegen willen afvangen. Met je gezamenlijke kennis en kunde wordt het een een-tweetje waar de opdrachtgever voordeel bij heeft.” 

 

Afhankelijk

Internet, vervolgt Dave, wordt als zuurstof. “Een jaar of wat geleden dachten organisaties een dag zonder internet te kunnen overleven. Nu zegt de helft zo afhankelijk te zijn van internet dat een dag zonder tot absolute problemen gaat leiden. En ga maar na: een storing van de pinautomaten en het is landelijk nieuws. Betrouwbaarheid van de infrastructuur is dus heel belangrijk en daarom heb je netwerken nodig die dat mogelijk maken. En de kunst is dan om dat zo efficiënt en effectief mogelijk te benutten.”

 

Witte raaf

Breedband in Arnhem levert naast de infrastructuur zelf internet & networking-diensten, managed services en clouddiensten. “We zijn met ons glasvezelnetwerk en de diensten daarmee best wel bijzonder, want zoveel totaalleveranciers zijn er niet. We zijn, zeg maar, de kleinste onder de groten en dat betekent dat we altijd lean and mean moeten blijven. TReNT is daarbij een partner waar we op een informele wijze mee samenwerken. Er is regelmatig contact, we hebben goede gesprekken. En ja, ik durf te stellen dat wij samen een witte raaf zijn tussen de andere aanbieders.”

header-breedband.png

Lees het hele verhaal

Meer succesverhalen? Lees dan ook:

Het succesverhaal van Fundaments

Contact

Meer weten over onze oplossingen voor de ICT & Telecom?

Wij helpen u graag verder.